UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Biedne dzieci, wkręcone w polityczną akcję w taki mróz.
  • @`` - Biedne to są dzieci zmuszane przez rodziców aby chodziły na plebanie
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    14
    22
    Kto nie ma pokus?(2026-01-14)
  • MariuszLewandowski-Fc @`` - Racja - biedne dzieci które się poddaje politycznej indoktrynacji Doskonałym przykładem Młodzieżowa Rada Miasta - połowa szkól wcale się w to nie bawi ale Pan Przewodniczący już zapewnia sobie wyjazdy zapewne delegowania za szkoły i inne suweniry - jest wszak Przewodniczącym i nie ma znaczenia że wybory były "kapturowe". Natomiast klimat mamy takie że Dzieci powinny uczyć się aktywności w zimie. Kiedyś prowadziliśmy z kolegami rajd zimowy dla Harcerzy młodszych i chyba Zuchów i jako Harcerze starsi przecieraliśmy im szlak przez pół metrowe zaspy śniegu do szkoły w Milejewie na nocleg. Dało się wtedy da się i teraz tylko trzeba chcieć. I dobrze że dzieci chcą - nawet jeśli mają zbierać dla WOŚP. Problem nie w tym co robią dzieci ale w tym co robią dorośli....
    10
    2
    MariuszLewandowski-Fc(2026-01-14)
  • MariuszLewandowski-Fc @Kto nie ma pokus? - Caritas Polska - Największa organizacja charytatywną, która została powołana przez Kościół Katolicki zbiera ok. MILIARDA ZŁOTYCH.99,3% kwoty przeznaczana jest na pomoc najbardziej potrzebującym a 0,7 % to koszty obsługi oraz administracji…- 109 jadłodajni dla ubogich- 29 domów pomocy społecznej- 15 domów dziennego pobytu dla seniorów- 40 innych placówek dla seniorów- 30 noclegowni dla bezdomnych- 37 schronisk dla bezdomnych- 28 łaźni dla bezdomnych- 51 ośrodków kolonijnych dla najuboższych dzieci z naszego kraju- 62 warsztaty terapii zajęciowej- 43 hospicjów stacjonarnych i domowych - 36 pokojów lekarskich- 9 domów dziecka. i wiele innych.. Pisząc takie brednie robisz z siebie rodzica- debila. Nie chwal się tym bo kiedyś dzieci co to przypomną.....
    11
    9
    MariuszLewandowski-Fc(2026-01-14)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Caritas jaki jest najlepiej wiedzą ludzie którzy w nim pracowali
    4
    9
    Zło przyciąga(2026-01-14)
  • MariuszLewandowski-Fc @Zło przyciąga - Nie wiem nie pracowałem tam ale jak zawsze zapewne 90% to fajni ludzie a 10 % to szmondaki i złodzieje - taki mamy świat. Nie mówię że są idealni ale są tam ludzie pełni poświecenia dokładnie jak w klerze - nadal są tam ludzie wspaniali i niestety są też durnie i łajdaki. Kwestia proporcji.... Ja życzę im jak najlepiej ale jeszcze lepiej życzę ich podopiecznym i ogromny szacunek dla sióstr zakonnych które odwalają pracę opiekunek powierniczek a czasem zamykają komuś oczy na zawsze. I mam tylko nadzieje że i w Caritasie i w WOŚPIE będą kiedyś sami społecznicy i pozbędę się mentów. Bez względy na to pod jakim szyldem się te menty chowają....
    6
    4
    MariuszLewandowski-Fc(2026-01-15)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Wiesz jaka jest różnica między WOŚP a zakonnicami ? "Sąd uznał siostry zakonne za winne znęcania się psychicznego i fizycznego nad wychowankami, a także pomocnictwa W AKTACH PEDOFILSKICH. Sprawa doprowadziła do historycznych wyroków i odszkodowań dla ofiar, "... "Sąd skazał dwie byłe pracownice Domu Pomocy Społecznej w Jordanowie (Małopolska), prowadzonego przez zakonnice, za znęcanie się nad niepełnosprawnymi małoletnimi podopiecznymi. Wyrok, który zapadł 8 grudnia, " WOŚP ratuje życie a siostry...
    4
    12
    A bestie się cieszą(2026-01-15)
  • MariuszLewandowski-Fc @A bestie się cieszą - Kolego - skala. Instytucji w których pracują zakonnice w Poslce są tysiące. W świacie - miliony, To że gdzieś doszło do naruszenia prawa jest smutne ale winni powinni ponieść najsurowszą karę ale to nie rzutuje na ocenę całej tej grupy Wszędzie są ludzi i przecinaki WOŚP nie ratuje życia - to zadanie lekarzy. WOŚP poprawia warunki ich pracy i chwała mu za to ale przy tej okazji transferuje środki Fundacji na zabawy imprezy i propagandę polityczną co jest dla mnie łajdactwem właśnie dlatego że środki te nie służą poprawie warunków pracy lekarzy. Przypominam ci że w Polsce byli i lekarze którzy leczyli pawulownem a w Elblągu było co najmniej kilku policjantów którzy wymuszali zeznania totrurami. Rozwiązujemy całą służbę zdrowia i likwidujemy Policje ? Jak chcesz manipulować faktami tak głupio to poszukaj głupszych od siebie czytelników. WOŚP sprzeniewierza część uzyskanej kasy systemowo i jest na to społeczna akceptacja. Ja tego akceptować nie muszę podobnie jak nei mam zamiaru akceptować pedofilii wśród księży. A za Jordanów paru pedofili powinno się skazać na karę śmierci bez względu na ty czy noszą koloratki czy nie. I tyle
    7
    5
  • @MariuszLewandowski-Fc - Tak jeden miliard złotych wyrażony wartością pomocy potrzebującym. Przy wsparciu budżetu Państwa, ministerstw, datków, danin etc. Nie zauważyłem aby Caritas uruchamiał akcję przeciw WOŚP. Nie odnotowano również przypadków segregacji pacjentów przy opiece medycznej. Tą dyskusję wywołują trolle. A co niektórych można by wyjaśnić koncertowo. Zaprzęgnięci do hejtu wobec Owsiaka podłączeni do aparatury medycznej ratującej życie... z logo fundacji.
    2
    3
    Darecki42(2026-01-15)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Porównywanie kościoła do WOŚP jest bardzo nie na miejscu. Kiedyś były stosy a potem już poszło
    6
    6
    Ogarnij sie(2026-01-15)
  • MariuszLewandowski-Fc @Ogarnij sie - Porównanie WOŚP I Caritasu jest na miejscu obie instytucje są fundacjami a wieć mają taką samo sprawozdawczość Tyle że Critas jest kilkadziesiąt razy tańszy w kosztach zbiórki....
    5
    5
  • @MariuszLewandowski-Fc - Widzisz Kolego, to jest dopiero podłość: Ty „nie musisz” akceptować WOŚP, ale ja MUSZĘ akceptować zindoktrynowanych przez ideologię Polska dla Polaków tzw. „kiboli” na których leczenie po ustawkach składam się w składce zdrowotnej jak również za obstawę policyjną podczas transportu takichże nowego narodowego sportu „brunatnych Polaków”. Nie mówiąc o leczeniu tych których biją w Polsce za to, że mówią w innym języku a podobno „Gość w dom Bóg w dom” A może nie akceptujesz. tego również Mariuszu Lewandowski-Fc, ? Jak to z Tobą jest Kolego?
    4
    2
    Koleżanka(2026-01-17)
  • MariuszLewandowski-Fc @Koleżanka - Co do "kiboli" to kiedyś w Biurze Rzecznika Praw Obywatelskich w Gdańsku ochroniarze wyrazili pogląd że powinno się ich wpuszczać na boiska po meczu i robić coś w rodzaju zawodów kto przetrwa i tak powstała "GROMADA"... Kibole maja jak wszystko dobre i złe strony... Jak cię na ulicy zechce ktoś "oprawić" bo jesteś bialy to tylko oni mogą się za Tobą wstawić. Na co dzień pracuje w Niemczech i uwierz mi że są tam dzielnice gdzie biali czarni żółci i paru zielonych żyją razem bez burd i awantur ale są i takie że nie wiesz czy wyjdziesz. Jak wszędzie.. Widziałam przystanki SKM po debrach Trójmiasta i nie pochwalam niszczenia czegokolwiek - za to powinni zamykać a tak naprawę to sami Kibice powinni takich pacyfikować... A ja lubię jak mi nogi śmierdzą - i co mi zrobisz ? W Polsce mamy tradycje tolerancji - ale tolerancja to nie stawianie innych ponad Nami a tak jest w wypadku Ukraińców na przykład. Polska powinna być dla Polaków - w pierwszej kolejności a nie jest. Gości trzeba ugościć ale gdy zaczynają nam narzucać co mamy robić pora ich pożegnać i odprawić do domu. Na Długiej usłyszysz każdy język świata a mimo to na Targu Węglowym kiedyś rozdzielałem kibiców Arki i Lechii bo zaczęli zakłucać jakiś koncert,
    2
    3
    MariuszLewandowski-Fc(2026-01-18)
  • MariuszLewandowski-Fc @Koleżanka - A co do Owsiaka to nie akceptuje części jego działań - część zaś popieram z nadzieją że się poprawi. Inaczej szkoda byłoby klawiszy..... Owsiaka osobiście lubię za " Uwolnić Słonia" właśnie dlatego że to była czysta uliczna akcja w stylu kiboli z Gdańska.
    2
    2
    MariuszLewandowski-Fc(2026-01-18)
  • @Zło przyciąga - Ha ha, no to sobie "ałtorytet" znalazłeś i źródło wiedzy. Jak tusk muranskiego. Ha ha.
Reklama