UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Wspieram WOŚP po tym jak media donoszą jak starsi ludzie przepisują swoje majątki Rydzykowi nie zostawiając swoim najbliższym w spadku ani grosza. Nie wszyscy wiedzą jednak, że niektóre emerytki przekazały o. Rydzykowi swoje mieszkania i grunty. Rydzyk ma i nikomu nie odda a tak przynajmniej Owsiak kupi sprzęt dla chorych i umierających ludzi czyli dla nas wszystkich Polaków.
  • MariuszLewandowski-Fc Rydzyk prowadził zbiórkę na Stocznie Gdańską i zebrane kwoty zainwestował w swoje media. Ten sam mechanizm - dla mnie to oszustwo. A darowizny dla Rydzyka to dokładnie to samo co numer na wnuczka - jeśli ktoś zakłada że dając coś Rydzykowi otworzy sobie drogę do raju to jest durniem i nie zna podstaw wiary. Rydzyk i Owsiak wykorzystują ludzką próżność i wiarę w to że za pieniądze można sobie kupić dobre imię lub zbawienie. Obaj mają swoje jasne strony ale obaj mają swój bród za pazurami - życie
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    7
    4
    MariuszLewandowski-Fc(2026-01-15)
  • @MariuszLewandowski-Fc - No to wolę jak Pan to mówi świeckich oszustów niż katolickich z Bogiem na ustach. Wykorzystywać wiarę i Boga do najgorszych kryminalnych czynów jest brakiem godności i upadkiem tego kraju a raczej prawicy. Przynajmniej Owsiak nie czyni żadnej krzywdy moralnej wobec bliźniego swego.
  • MariuszLewandowski-Fc Jednak czyni właśnie tym że fałszuje faktyczne wydatki WOŚP przeznaczając część środków na imprezy i na kampanie polityczne. Uczy też że są lepsi i gorsi dzieląc to linią przynależności partyjnej co do jakiegoś stopnia jest prawdą ale do niej dzieci w wieku 10-15 lat nie dorosły. I wprowadza dysonans poznawczy.... i można by tak długo. I to jest jego wina - inna sprawa czy jest większa od korzyści jaką jest aktywizacja młodzieży i praca w gupie. Wszystko ma blaski i cienie = WOŚP również
    5
    2
    MariuszLewandowski-Fc(2026-01-15)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Kolego to bądź AKTYWNY (nie tak jak ci młodzi teraz, co są mało aktywni)i pozwij Owsiaka i fundację za fałszowanie wyników. pokaż dowody, a jeśli ich nie masz to przeproś tutaj na wątku! to podłość pozostać zarówno biernym w obliczu dziejącego się przestępstwa jak i powtarzać kłamstwa i rzucać oszczerstwa, chyba czas się wyspowiadać z tej nienawiści i hejtu. Ale grzechu w tym nie widzisz, prawda? podobnie jak ci, co biją innych - przecież ja to robię dla Polski i powinniście mi za to dziękować, czyż nie? Gdzie jest Twoja granica Mariusz Lewandowski-Fc?
    4
    1
    Koleżanka(2026-01-17)
  • MariuszLewandowski-Fc @Koleżanka - WOŚP pozwał Wielguckiego i poległ - moja opinia i pytanie dotyczą właśnie tego co w Uzasadnieniu tego wyroku wyczytałem więc Pozywać Owsiaka nie zamierzam bo nawet go lubię. Pytanie stawiam o kwoty wykazane w ich sprawozdaniach z ich strony internetowej - odpowiedzi nie widzę. Nie rzucam oszczerstw ale stawiam pytania i wyrażam opinie bo to moje prawo zresztą Konstytucyjne i nie muszę się chwać pod żadnym pseudonimem. Jak dotąd raz zostałem skazany za nazwanie pewnego inspektora kontroli skarbowej tępym urzędasem ale wyrok skasowano po orzeczeniu TK że byl niekonstytucyjny. I raz skazano mnie za stwoerdzenie że "Sędzia" Tomasz Piechowiak jest przykładem na istnienie w Elbląskim wymiarze sprawidliwosci patologii i zdania od 15 lat nie zmieniłem przybyła tylko ilość dowodów które to potwierdzają. Nie ma granicy w mówieniu prawdy i prawda nigdy nie jest przejawem nienawiści ani hejtem - to właśnie pokarze w procesie z Pośłem Śliwką którego moja ocena jego partii i osoby ubodła na tyle że jesteśmy w sporze sądowym
    2
    2
    MariuszLewandowski-Fc(2026-01-18)
Reklama