UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Kiedyś uwiebliałem WOŚP, Przystanek Woodstock. oj jeżdziło sięa le gdy potem owsiak wszedł w politykę (która i tak była cały czas ale nie zauważłem tego jak byłem kajtek albo nie była tak nachalnaw latach 90-tych), to od czasu gdy jawnie zapraszal polityków z opcji POKO na wodstosck to od razu koniec, kropka, polityczna max, a miało być peace and rock an roll, slogany... dlatego nie popeiram melona za dużo poliotyki. dzieciom dobrze ze pomagają ale te prowkaocja walczymy ze złem... i druczkiem sepsą a kazdy wiedział co suygerowały plakaty... mainiupacja polityczna moim zdaniem i dlatego stop nie wspieram.
  • Zapraszał polityków z każdej strony. To, że prawicowcy tymi zaproszeniami się podcierali to powinieneś wiedzieć. Raz wajcha w praco raz wajcha w lewo. Cała machina PiS aż cieszyła się z radości zakazując współpracy WOŚP wszelkiej maści instytucji zależnych od administracji. Bo komu to przeszkadzało, że wolontariusz ma asystę żołnierza albo strażaka. Nikt nie wypisywał tego dnia do grafiku pracy było to dobrowolne.
  • MariuszLewandowski-Fc I tu kłamiesz.... podczas WOŚP są setki osób które pracują w ramach nadgodzin. Żołnierz czy Strażak alo Policjant pełnią Służbę i na rozkaz przełożonego muszą ową asystę wykonać - poza godzinami służby nie wolno by im było nosić broni czy korzystać z radiowozów. W Elblągu w roku 2025 było kilkanaście interwencji Straży Miejskiej w tym tylko dwie na wniosek Obywateli. Kiedy organizowaliśmy koncerty na Placu Jagielończyka w 2014 płaciliśmy za wynajem placu, za ochronę i za energie elektryczną - czy WOŚP opłaca choćby koszty energii elektrycznej ? Wszyscy Polacy płacą na WOŚP czy chcą czy nie a ktoś ośmiela się pisać że jak nie dajesz to masz nie korzystać z tego co Owsiak kupił. Owsiak za swoje to nie kupiłby nawet papieru toaletowego jaki zużywają wolontariusze. A jeśli ktoś nie wpisał do grafiku kilometra przejechanego w ramach WOŚP to sprawa jest dla Prokuratora bo to dokładnie to samo co gdyby pojechał radiowozem na urlop. Za takie rzeczy się siedzi....
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    3
    2
    MariuszLewandowski-Fc(2026-01-16)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Kolego, to jeden dzień w roku, w których Żołnierze zamiast siedzieć w koszarach eskortują dzieci, czy taki ochoczy jesteś też liczeniu ile kosztuje eskorta policyjna kiboli ich leczenie oraz usuwanie szkód przez nich wyrządzonych? to się dzieje co tydzień. W tym kierunku właśnie zmierza brunatna indoktrynacja młodzieży pod hasłem Polska dla Polaków przy cichym poklasku Kościoła. Czy Twoje Dziecko (o ile je masz) napada w ramach tej ideologii na jadących autobusem kibiców z Hiszpanii albo trzepie z liścia innostrańców w tramwaju? Moje nie, wolę aby w uśmiechu i radości zrobiło cos pożytecznego dla innych i guzik mnie obchodzi kto z tego korzysta. Chcę Cię tylko uświadomić że już od ponad 20 lat ze sprzętu WOŚPu do badania słuchu korzysta w Polsce KAŻDE nowo narodzone dziecko - przesiewowe badania słuchu. WOŚPu i Caritasu nie da się porównać 1:1 WOŚP powstał jako społeczna inicjatywa oddolna w czasach kiedy rzeczywiście braki sprzętowe zabijały, kupując lepszy sprzęt WOŚP ratował życie. Od tego czasu rok w rok WOŚP zbiera na fundusze CELOWE (Caritas ma wszechstronny charakter) mające na celu sfinansowanie sprzętem który w użyciu innych ludzi może uratować życie. Sól w oku Kościoła i Caritasu bo tyle pieniędzy nie przechodzi im przez ręce z samych odsetek sfinansowali by niejedno, ot i cały sekret
    3
    2
    Koleżanka(2026-01-17)
  • MariuszLewandowski-Fc @Koleżanka - W Elblągu prowadzona jest tępa polityczna indoktrynacja młodzieży przez politykierów Koalicji Obywatelskiej metodami jakie pamięta, sprzed Referendum - na to nie ma mojej zgody. Kibole to też ludzie i sami powinni "zglanować" chuliganów którzy niszczą ten kraj i robią im "mordę" bandytów którą Ty z uporem im przyprawiasz. Policjanci dla odmiany dilowali amfataminą a jeden zgwałcił podkomendną - chcesz wszystkich Policjantów zastrzelić ? WOŚP i Caritas działają na jednakowej podstawie prawnej i skłądają takie same sprawozdania które można porównać. Tyle że wydatki WOŚP są nieporównywalnie większe nic te Caritasu - dlaczego mam ich nie porównywać skoro jedni i drudzy proszą o jałmużnę tych samych Polaków ? To czy się zbiera na jden czy na wiele akcji nie ma znaczenia - znaczenie ma zaś jakie są całkowite KOSZTY tej zbiórki i tu WOŚP pada w przedbiegach. Skoro OWSIAK finansuje imprezy Złotego Melona to ja wole żeby Caritas sfinansował hospicja czy domy dziecka. Uparcie uważam że na tance i hulanki należy wydawać własne środki zarobione własną pracą a nie te zebrane z działania WOŚP i tyle. Zdania raczej nie zmienie ale jak masz odmienne to kup mi z łaski swojej 14 dniowa wycieczkę liniowcem "Disneja" do Port Rojal na Karaibach
    2
    2
    MariuszLewandowski-Fc(2026-01-18)
  • MariuszLewandowski-Fc @Koleżanka - cd Sprzęt jako WOŚP kupuje to sprzęt kupiony PRZEZ POLAKÓW a nie przez Owsiaka który o ile wiem jednak czerpie z kasy WOŚP ponieważ widziałem skan Uchwały WOŚP z ustaleniem wynagrodzenia Żony Jurka na poziomie 7 tyś zł w początkach wieku o ile pamiętam. Ile za tą kasę można było kupić respiratorów ? Kibole z WOSP jakoś nie mają nic współnego o ile wiem. WOŚP nie zachował neutralności poltycznej i światopoglądowej o wszedł w spory które teraz odbijają się czkawką. Śmierć sp. Adamowicza jak widzę poszła na marne i Owsiak nadal prowadzi agitacje koszty której ukrywa moim zdaniem w wydatkach WOŚP, NIE TRAWIĘ AGITACJI POLITYCZNEJ i dlatego nie podoba mi się jej finansowanie dlatego nie daje do puszek WOŚP od pary lat ani grosza. Ale wolontariuszom chętnie pomagam na ile mogą bo ich działanie jest szlachetne. Na ile zaś dają się wykorzystać - to wie tylko Bóg
    2
    3
    MariuszLewandowski-Fc(2026-01-18)
  • @MariuszLewandowski-Fc - 59 letni a jeszcze nie poważny !
  • MariuszLewandowski-Fc I tylko taką mnie ścieżką poprowadź, gdzie śmieją się śmiechy w ciemności i gdzie muzyka gra, muzyka gra. ... nie daj mi, Boże, broń Boże, skosztować tak zwanej życiowej mądrości, dopóki życie trwa, póki życie trwa. Dzięki Bogu że wyrosłem już z dorosłości i aż strach mnie bierze kiedy sobie przypomnę jaki byłem poważny jako 25 latek....
    0
    0
    MariuszLewandowski-Fc(2026-01-21)
Reklama