UWAGA!

----

Elbląskie konserwy rybne idą w świat

Wyroby Spółdzielni Przetwórstwa Rybnego "Zalew" w Tolkmicku zdobyły już duże uznanie u odbiorców zagranicznych - czytamy w Dzienniku Bałtyckim z 30 sierpnia 1962 roku.

Asortyment jest również bogaty: flądra, makrela i certa w sosie pomidorowym oraz śledź i węgorz w oleju. W tym roku portfel zamówień zamyka się ilością 90 ton, z czego 55 ton przeznaczono do Rumunii i NRD, a 35 ton - do USA, Anglii, Francji, NRF i Finlandii. Dzięki dobrej i oszczędnej gospodarce materiałowej spółdzielnia już w pierwszym półroczu wykonała, a nawet przekroczyła roczny plan akumulacji.
      
j.r.

Najnowsze artykuły w dziale Dawno temu

Artykuły powiązane tematycznie

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
Reklama