UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Dziadek nie zabrał ze sobą lornetki i zajechał mu drogę - zabrać prawo jazdy i już nie oddawać.
  • idź na spacer, ochłoń i nie siej nienawiści w necie. Niejeden "dzaidek" jest bardziej dziarski niż wielu byczków w średnim wieku.
  • Dziarski dziadek - dobry żart. Normalnie mistrz kierownicy. Mógł zabić, ale tylko potrącił. Należy mu się order z ziemniaka i tytuł Arystokraty Szos.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    17
    54
    Sfobodnyy(2026-07-30)
  • @Sfobodnyy - Obyś ty dożył tych lat bez wypadku. Wtedy ty będziesz tym mistrzuniem.
  • Zrobisz ponad milion kilometrów jak ja, to pogadamy. Też sobie życzę, abym dożył siedemćdziesiątki bez wypadku, póki co idzie nieźle. Pewnie dlatego, że nie wymuszam pierwszeństwa. Ale co ja tam wiem.
    10
    11
    Sfobodnyy(2026-07-30)
  • @Sfobodnyy - motorek tylko ze 180 wiatr we kasku hulał, zwolnić nie potrafił bo miał pieszeństfo.
  • A jak to ustaliłeś że jechał 180 km/h ?
    7
    5
    Sfobodnyy(2026-07-30)
  • @Sfobodnyy - "A jak to ustaliłeś że jechał 180 km/h ?" to tylko średnia poruszania motocykli po terenie zabudowanym, czasami trochę wolniej często szybciej. Nie mam dla Was za to szacunku.
  • Przy 180 km/h to motocykl by 50 m dalej leżał. W stu kawałkach. Zniszczenia o wiele większe i trup na miejscu. Pomyśl, zanim napiszesz.
    12
    1
    Sfobodnyy(2026-07-30)
  • @Sfobodnyy - a może panicznie hamował - pomyślałeś?
    2
    8
    Netkot(2026-07-30)
  • @Netkot - Pomyślałem. Przy 180 km/h droga hamowania to ponad 200 m (osobówką, motocyklem - pewnie około 100 m - 120 m). Musiałby motocyklista zacząć hamować przy rondzie Konopnicka/ Niepodległości. Pomyślałeś ?
    9
    1
    Sfobodnyy(2026-07-30)
  • Przeczytaj artykuł o wypadku z dnia 19-072026 k/ Pasłęka.
    0
    1
    Adziej(2026-07-30)
  • @Sfobodnyy - ale nie zwolnił do zera (zatrzymania) bo się roztrzaskał, czyli hamował krócej - pomyślałeś :)
    0
    5
    Netkot(2026-07-30)
  • @Netkot - On się nie "roztrzaskał", to on został uderzony.
  • @Netkot - No, nie zwolnił do zera. Bo mu 70- letni drogę zajechał. Co tu jeszcze wyjaśniać ?
    3
    0
    Sfobodnyy(2026-07-31)
  • @Sfobodnyy - Nawet nie wierz jak szybko i ty będziesz stary. Ktoś tez bedzie sie domagał aby cie wyrzucić na śmietnik :)
  • Napisz proszę, gdzie ja się „domagam” aby kogoś wyrzucić na śmietnik. Przepisy PRD są jednakowe dla wszystkich - i to naprawdę taki problem - komentarz, że 70 - latek wymusił pierwszeństwo. I że stworzył zagrożenie, że taka jazda to dowód na brak rozsądku i odpowiedzialności, uwagi. Wina kierowcy potwierdzona przez Policję, ale królują komentarze obrońców emerytów, którzy kodeks drogowy mieli w ręku dekadę temu.
    1
    0
    Sfobodnyy(2026-07-31)
  • @Sfobodnyy - Powtarzam jak mantrę, co jeśli motor przekroczył prędkość i gdy 70 latek skręcał, był jeszcze daleko i przy przepisowej prędkości motoru ŻADNEGO wymuszenia by nie było - też wina 70 latka? 70 latek miał pecha?
    0
    1
    Netkot(2026-07-31)
  • @Netkot - Zadaj to pytanie Policjantom, Panie dociekliwy. Policja stwierdziła winę kierowcy, co tu wyjaśniać ?
    1
    0
    Sfobodnyy(2026-07-31)
  • Nie każdemu będzie dane doznać zaszczytu bycia dziadkiem.... Obyś miał okazję się zestarzeć to i może coś do głowy.....
Reklama