UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Tak już jest w tym kraju, że większość odpalających fajerwerki robi to nie dla samego efektu wizualnego, tylko dlatego, żeby zrobić na złość tym którzy tego nie chcą. Od dziecka w mojej rodzinie są psy, żaden nie miał z tym problemów z wyjątkiem dwóch aktualnie żyjących w rodzinie. Dopóki nie zobaczyłem jak one panicznie reagują na te huki nie do końca zdawałem sobie sprawę jak duży jest to problem. Może gdyby używający tych petard na własne oczy zobaczyli co się dzieje wtedy z niektórymi zwierzętami to by sobie odpuścili. Ze swojej strony proszę, żeby nie strzelać. Nikłe szanse tego apelu, no ale może choć parę osób się do tego przychyli
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    30
    29
    Zimny Ogień(2025-12-09)
  • @Zimny Ogień - Płytkie masz myślenie. A ludzie w blokach posiadają psy na złość tym co psów nie lubią? No to mamy poważny społeczny problem. Jeden drugiemu nie odpuści.
  • @Zimny Ogień - Więc zwierzęta obecnie zachowują się podobnie jak dzieci. Sam piszesz że poprzednio psy na fajerwerki nie reagowały strachem, ale te obecne już tak. Podobno jest z dziećmi. W przeszłości, jeśli rodzice zwrócili dziecku uwagę, że w sklepie nie krzyczymy bo to przeszkadza pracującym tam paniom, to dzieci potrafiły się zachować. Dzisiaj dzieci, psy i rodzice mają innych „gdzieś „, ja i tylko ja się liczę, reszta jest nieważna. Pieski obecnie w wielu przypadkach są traktowane na równi z dzieckiem, więc i one nie są uczone poprawnych zachowań.
  • @Zimny Ogień - A co zrobisz, gdy się okaże, że twoje pieski wyją i szczekają podczas twojej nieobecności lub po prostu noorycznie zakłocaja spokój. I nie tylko raz w roku. Pozbędziesz sie ich czy wtedy już kwestia zakłocania spokoju bedzie nieistotna?
    6
    3
    Hałas albo nie(2025-12-09)
  • I mówisz, że to ja mam płytkie myślenie? Ok, przyjąłem do wiadomości xD
    0
    0
    Zimny Ogień(2025-12-09)
  • @Hałas albo nie - Ale rozmawiajmy o faktach a nie gdybajmy co by było gdyby. Akurat nie wyją pod moją nieobecność. Zaraz pewnie znajdzie się mądry który zapyta skąd wiem, skoro nie ma mnie wtedy w domu, no ale taka z Wami dyskusja. Świata nie zmienię, za długo już żyję, żeby nie wiedzieć jacy są ludzie xD i tak będzie strzelanie z rozdziawioną japą i patrzenie na światełko. No nic, każdy ma swoje podniety. Róbcie mi na złość i strzelajcie, ja w takim razie przestanę sprzątać po nich i może nauczę jescze tego wycia xD życzę udanych wystrzałów i pourywanych palców, Wasz Polak rodak
    5
    3
    Zimny Ogień(2025-12-09)
  • @Zimny Ogień - Zgadzam się przed tym jak miałem kota to raz strzeliłem. Ale do domu zawitał i widziałem jak się panicznie boi huku petard to aż mi się odechciało korzystania z pirotechniki
Reklama