UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • ECUS czyli po prostu MOPS. Ich zadanie to szukać kasy u dzieci, by te płacili za DPS (Dom Pomocy Społecznej) do którego trafiły ich rodzice. MOPS zabiera nawet pół wypłaty albo i lepiej. Do DPS trafiają zwykle rodzice, którzy nie wychowywali swoich dzieci. Porzucili ich. MOPS ściga dzieci, wnuki a nawet prawnuki by wyrwać od nich maksymalnie dużo kasy.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    6
    4
    Blumenbauer(2025-11-19)
  • @Blumenbauer - Obowiązkiem dzieci jest pomoc rodzicom. Jeśli nie chcesz pomagać i chcesz żeby dps cię wyręczył to partycypuj w kosztach
  • MariuszLewandowski-Fc @Blumenbauer - Fakt pisałem kiedyś dwóm Panią odwołanie w takiej sprawie. Moim zdaniem i tak to opisałem odrzucenie spadku po rodzicach zwalnia dzieci z odpowiedzialności za długi rodziców po pierwsze a po drugie w wypadku dzieci porzuconych i zaniedbanych jest sprzeczne z zasadami współżycia społecznego. Ale racja - to problem rodzin dysfunkcyjnych ale w zasadzie tylko takie są przedmiotem działań ESUS-u myślę że Miasto powinno zrobić stosowne uregulowanie w Statucie żeby nikt kto porzuci dzieci nie mógł żądać potem ich pomocy. Generalnie i raz na zawsze...
    2
    9
    MariuszLewandowski-Fc(2025-11-19)
  • @MariuszLewandowski-Fc - Drogi panie bardzo proszę aby w tak ważnych sprawach jednak nie próbował wyręczać prawników. Brak panu wykształcenia i wiedzy, a wiedza więzienna to nie jest wiedza prawnicza. A osobom poszukującym porady prawnej sugeruję udanie się do prawnika, a nie byłego więźnia (bo z tego co pan o sobie pisał rozumiem, że jest pan byłym więźniem).
  • @Blumenbauer - I tu się wszyscy zdziwimy, do DPS trafiają tez ludzie z "z całkiem normalnych rodzin", które nie mają czasu... Hashtagi: #Wiem
  • MariuszLewandowski-Fc No to jeszcze raz - aresztowano mnie 4 razy dwa razy w Sądzie raz na policji raz w prokuraturze i nigdy nie byłem takim tchórzliwym szczurem jak zero-ziobrao. Finalnie zostałem uniewinniony właśnie dzięki Mec. Afektowiczowu Jr z Olsztyna pomimo zeznań świadka koronnego. Po drodze dawny "komunistyczny" sędzia Edward Omański naruszył moje prawo dos sprawiedliwego procesy co orzekł Europejski Trybunał Praw Człowieka chyba jednogłośnie ze skargi którą złożyłem i prowadziłem sam Żaden Prezes SO jak dotąd mnie nie przeprosił co samo w sobie świadczy o poziomie środowiska najlepiej. Coś jeszcze cię nurtuje chłoptasiu czy już ogon pod siebie i uciekasz do budy ?
    1
    1
    MariuszLewandowski-Fc(2025-11-20)
Reklama