UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Do wszystkich gamoni co im tak źle to przypominam, że szpital to nie SPA i gabinet psychologa. Mam w rodzinie pielęgniarkę i jak słucham co ludzie wyprawiają to za te pieniądzę nawet bym nie pomyślał tam pracować. Ludzie to pretensjonalna szlachta, dokładnie tacy jak Wy w tych komentarzach, którzy liczą na indywidualną opiekę 24/7 i jakieś wsparcie emocjonalne. Do tego symulują objawy, stają się jak małe dzieci. To jest ciężka praca i po 12 h dyżuru nikt się z Wami nie będzie cackał, gdzie są różne sytuację zaczynając od takich prostaków jak niektórzy, którzy "WYMAGAJĄ" opieki po naprawdę ciężko chorych i w ciężkim stanie. A tacy po wyleczeniu nie będą jęczeć jak Wy. Leżałem po zabiegach, zawsze z kulturą i szacunkiem do personelu, czasami zacisnąłem zęby i czekałem na swoją kolej, bo wiedziałem, że są poważniejsze przypadki niż ja. I zawsze byłem dobrze traktowany. Jeszcze zatęsknicie za tymi "złymi" pielęgniarkami, bo są takie braki, że emerytki wracają do pracy na niecały etat, bo nie ma komu robić. Średnia wieku jaka jest? 50 lat? Oceńcie swoją najbliższą rodzinę jak Was traktują w szpitalu, bo to oni są od wsparcia, pomocy i dobrego jedzenia. Niech jeszcze ktoś napisze, że jedzą w dyżurce, bo przecież pielęgniarka nie może jeść i pić, tylko ma Was głaskać po czerepach. Czas wynagrodzić i zachęcić te młode osoby do pracy w tym zawodzie, bo będzie ryk.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    7
    13
    obserwator pielegniarek(2025-05-15)
  • @obserwator pielegniarek - Gdy znajdziesz się w szpital, sam się przekonasz, jakie są pielęgniarki. Poza tym, nie pracują za darmo. Po południu cały czas plotkują w swoim pomieszczeniu socjalnym i piją kawę.. Nie widziała, żeby Ktoś mógł wypić tyle kaw. Wszystkie do pracy dojeżdżają samochodami. Zarabiają za dużo.
    7
    4
    Marek L.(2025-05-16)
  • @Marek L. - Do Marek L. Czy Tobie ktoś mowi, że zarabiasz za duzo? I ile masz zarabiać, zazdrosc Twoja mówi sama za siebie. Każdy do pracy dojeżdża jak może a Ciebie w oczy kole że ktoś ma samochód! Weź człowieku się do pracy! Chyba siedziałeś przed dyżurką pielęgniarską i liczyłeś ilość wypitych kaw to znaczy że chory nie byłeś tylko śledzeniem i zbieraniem informacji się zajmowałeś. Wstyd!
    5
    2
    Lotosek(2025-05-16)
  • @Lotosek - Pielęgniarki stale narzekają, że zarabiają za mało. Żeby pić kilka kaw dziennie, trzeba mieć dużo wolnego czasu. Nikt Nam nie wybierał zawodu. W każdym zawodzie powinno się tylko płacić, za dobrze wykonaną pracę. Pierwszą godzinę po przyjściu do pracy, pielęgniarki rozmawiają, pijąc pierwszą kawę, tylko o prywatnych sprawach. Później Im się przypomina, że mają jakieś obowiązki. Często muszę leżeć w szpitalu i dobrze znam Ich rozkład zajęć.
    2
    1
    Marek L.(2025-05-16)
  • @obserwator pielegniarek - or razu widać, że to komentarz osoby z branży. W pielęgniarstwie i w ogóle w zawodach medycznych powinny pracować osoby z powołaniem. Bez tego jest tak jak jest
  • Z żadnej branży. Po prostu szanuję ludzi którzy pracują długo i ciężko. Zarówno pielęgniarki, sprzątaczki, kasierki. A Wy tylko "wymagacie". To taki sort co krzyczy na babkę w sklepie czemu kasa jest zamknięta. To samo.
    1
    1
    obserwator pielegniarek(2025-05-16)
Reklama