No i kolejna sprawa kto w końcu w tym mieście rozliczy ZBK za doprowadzenie do ruiny tylu obiektów. Tyle ładnych starych budynków, które podlegały pod ZBK zrównano z ziemią bo nie było nic przy nich robione... Może się nie znam, ale wg mnie ZBK tylko potrafi doprowadzić do ruiny, a później sprzedać.
@Anonimek1 - Ja mam wielką nadzieję, że nie pójdą na to pieniądze zbierane w ramach czynszów za wynajem lokali mieszkalnych dla elblążan? Że pasjonaci i ratusz zdobędą pieniądze z innego źródła! Bo stan budynków gminnych administrowanych przez słynny ZBK woła od wielu lat o pomstę do nieba. No i mam też nadzieję, że radni nie rzucą się gremialnie na ten temat a zajmą się gospodarką remontową gminnych budynków mieszkalnych oddanych w łapy ludzi zatrudnianych za ciężkie pieniądze w ZBK a w ogóle nie interesujących się swoją pracą - a tylko zmianami na stołkach i to tych najwyższych i stałym ogłaszaniu o poszukiwaniu ludzi do pracy "u podstaw" - czyli administratorów. ZBK to twór, który przeżera przekazywane im pieniądze na utrzymanie i remontowanie budynków - a najemcom tylko mówią: no panie nie ma na to pieniędzy.....