UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Cześć, Chciałbym zacząć temat drogi 503 (ul. Browarna) od ronda ZAMECH do ronda SOLIDARNOŚĆ. Jak to jest możliwe, że dopuszczony jest ruch rowerowy na tej drodze? Przez cały odcinek jest podwójna ciągła linia co w rezultacie uniemożliwia ominięcie roweru zgodnie z zachowaniem 1 [m] odległości jak i również nie najechania na podwójną ciągłą. Rower w rozumieniu prawa o ruchu drogowym jest pojazdem. Poprzez swój ruch ogranicza i spowalnia ruch na drodze, dodatkowo nie ma ubezpieczenia OC, oświetlenia. Proszę o interwencje w tym temacie. Odcinek jest nieprzejezdny niezależnie od ruchu, bo nie da się wyprzedzić ze względu na podwójną ciągłą..... MASAKRA !!!!!
  • @inż. - Zamelduj traktorom, pojazdom wolnobieżnym, dźwigom i koparkom. Spieszy ci się gdzieś w terenie zabudowanym?
  • @inż. - Przesiądź się na rower, albo do komunikacji miejskiej. Zgaduję, że masz też buty do chodzenia piechotą. Na szczęście Elbląg jest miastem tej wielkości, że spokojnie da się pokonywać odległości na butach, a z samochodu korzystać wyjątkowo.
  • @inż. - Nie ośmieszaj się.
  • Dzień dobry osoby. Czy porusza się osoby drogą DW503 na odcinku, o którym wspominałem?. Mam przesiąść się na tramwaj z powodu, że musze jechać za rowerem 16 km/h przez odcinek 1.5 km? Spowalniając przy tym, jedną z głównych dróg z sporym ruchem, czyli zgodnie z prawem. A czy Osoby nie wpadła może na to, że droga na tym odcinku nie nadaje się do ruchu 16 km/h i rower jest pojazdem w myśl prawa o ruchu drogowym, czyli zgodnie z Art.19 ust.2 pkt 1 ustawy - o ruchu drogowym, cytuje "Kierujący pojazdem jest obowiązany jechać z prędkością nieutrudniającą jazdy innym kierującym" Skoro rower jest Pojazdem więc przepis również obowiązuje Rower. Ponadto nadmienię, że jak jest korek, to Pojazd (rower) wjeżdża na chodnik bo już nie opłaca mu się być Pojazdem i legalnie jeździć a w tym przypadku, grzecznie czekać na jezdni/drodze. Także osoby, do których kieruje ten przydługi i nudnawy wywód i tak tego nie zrozumie, bo jest byleby w kontrze.
  • Osoba, zróbmy więc ograniczenie do 15 km/h w mieście i nie usłyszy osoba mojej uwagi. Nawet rowery spowalniające ruch nie bedą mi przeszkadzać
Reklama