UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • W miastach jest na pewno dogodniej z dotarciem do szkoły niż na wsi a coś w o tym wiem bo do 14 roku życia mieszkałem na wsi, do szkoły dwa kilometry i nigdy nie było komunikacji, tylko pieszo. Zaspy po obu stronach na dwa metry a my tornister na plecy i czysty kołnierzyk przy fartuszku i do przodu bo skoro po lekcjach była siła na sanki, łyżwy do wieczora to i do szkoły musieliśmy chodzić, owszem zdarzały się sytuacje że szkoła robiła przerwy bo pękły rury i nie grzali kaloryfery ale zahartowanie było sto razy większe niż dzisiejszej młodzieży, dzieci ! Dlaczego ? Ano dlatego że zamiast czynnego ruchu na powietrzu, sportu który towarzyszył mamy dziś dziś smerfon z internetem i tylko palce u rąk pracują a reszta ? głowa siada, wzrok siada, depresja i oczywiście konieczny psycholog. Pokolenie robotów mamy a nie dzieci i co najgorsze to to że to wina ich neo rodziców co liczą dochód za rodzenie a czas na rozmowę z dzieckiem jest już marzeniem Świętej krowy.
  • Patrząc na dzisiejszą słabą psychicznie młodzież każdy powód czasem wymyślony a już psycholog bo dziecko ma stres ! W autobusie uczono mnie ustępować miejsca starszym a dziś dziecko robi wyścigi by zajać pierwsze miejsce i jeszcze rezerwuje innym... kto tak wychowuje dzieci ? Tu nie o złośliwość mi chodzi lecz logikę braku myślenia bo to nie adekwatnie działa, potem jest już tylko patologia....
  • Jak można śmiać z chorób dzieci?
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    3
    Lepiej milcz(2026-02-02)
Reklama