UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Co my mamy wspólnego z powstaniem warszawskim i co powstanie warszawskie ma wspólnego z walką i wyzwoleniem Polski? Przez to rozdmuchane powstanie mam wrażenie, że wojna toczyła się tylko w warszawie i tylko warszawa ucierpiała podczas wojny. Prawda jest taka, że bezmyślnie rzucili się z motyką na słońce, a okupant w akcie zemsty zrównał im miasto z ziemią. Inne okupowane stolice w innych krajach nie ucierpiały prawie wcale, a też są dziś niepodległe. Wygląda na to, że inne narody, pomimo, że też miały swoje ruchy oporu, są jednak mądrzejsze. Teraz co roku musimy cierpieć razem z warszawiakami jeden z najbardziej nierozsądnych pomysłów i udawać, że widzimy w tym walkę o Polskę i bohaterstwo w dodatku rzekomo za cały nasz kraj.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    21
    30
    KapitanSzyderca(2026-07-29)
  • @KapitanSzyderca - Bo Polak zawsze musi pokazać, bez względu na koszt. Niestety. Ale szacunek Powstańcom, bo to nie ich wina do końca.
  • @KapitanSzyderca - Nie rozumiem kto minusuje ten wpis. Taka jest brutalna prawda ten zryw nie miał racji powodzenia. Polska poza tym, ma piękną historię jeśli chodzi o zwycięskie powstania, to wiecznie wspominamy głównie porażki. Elbląga powstanie warszawskie tak samo nie dotyczy, jak śląskie lub wielkopolskie. Prawica próbuje na tej klesce budować państwo pseudopatriotyczne, gdzie spora część wyborców nie zna podstawowych wydarzeń z historii Polski.
  • Elbląg nic nie ma wspólnego z Betlejem i Jerozolimą a mimo to świetujesz 24 grudnia i w marcu każdego roku. Wyraźnie jest napisane OBCHODY wybuchu PW a nie świętowanie
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    1
    4
    Ruska Onuca(2026-08-01)
  • @KapitanSzyderca - Jak dla mnie racja. Wychodzi na to, ze żołnierze na frontach nie walczyli o wolnosc przez lata wojny. Tam wszędzie wiecej naszych dziadkow, pradziadkow poleglo. Wedlug mnie hołd i syreny 1 września!
Reklama