UWAGA!

"Afera mięsna". W Elblągu kontroli nie było

 Elbląg, "Afera mięsna". W Elblągu kontroli nie było

Ponad 40 proc. skontrolowanych przez Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno- Spożywczych w Olsztynie przetworów z mięsa czerwonego zawierało tańsze dodatki w postaci skrobi czy surowców sojowych. Kontrola nie objęła regionu elbląskiego.

Opublikowane przez Inspektorat dane to efekt kontroli przeprowadzonych w drugim kwartale tego roku u sześciu spośród 24 producentów przetworów z mięsa czerwonego w województwie warmińsko-mazurskim. Kontrola ta nie obejmowała rejonu elbląskiego.
       – W 2012 roku tutejszy Inspektorat nie prowadził kontroli w regionie elbląskim w zakresie jakości handlowej przetworów z mięsa czerwonego – wyjaśnia Andrzej Pianowski z Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno- Spożywczych w Olsztynie.
       Informacje dotyczące jakości handlowej pozostałych artykułów rolno-spożywczych, które zostały objęte kontrolą WIJHARS w Olsztynie zostały zamieszczone na stronie Inspektoratu.
      
      
oprac.mw

Najnowsze artykuły w dziale Wiadomości

Artykuły powiązane tematycznie

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (od najstarszych opinii)
  • Spoko, teraz do rusków po paliwo papierosy, to i przy okazji jedzenia troche sie przywiezie :)
  • Poświęciłam się i przeczytałam protokół. Takie tam ble ble, ogólniki, a wędliny jak zieleniały tak zielenieją. Szczególe draństwo dotyczy wędlin przeznaczonych i oznakowanych "dla dzieci".
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    Docieklowa(2012-08-14)
  • Lontola objęta klauzulą sciśle tajne-wyniki takie ble ble, wszyscy wiemy co się pakuje do środka, dlaczego nie podają nazw producentów tych "przysmaków".
  • kiedy się w końcu obudzicie - z dnia na dzień w imię zysku jakość Waszego życia się pogarsza. Zacznijcie sami zaopatrywać się u pewniejszych źródeł w żywność, sami produkujcie energię, organizujcie alternatywne systemy walutowe (np. LETS) etc. inaczej się nie uratujecie przed tym bezmózgim systemem. PS. a korporacje nie mają moralności.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    Aspartam E951(2012-08-14)
  • kiedy kontrole w naszych sklepach. .. prosiemy
  • Dociekliwa: zielenieją, bo tak jest bez konserwantów i tak ma być. Żeby zjeść od razu. A wędliny bez saletry są szare, a nie czerwone, i też naiwni uważają, że to źle. .Chesz jeść to, co nie zielenieje (przez miesiąc!), jest pięknie różowe, to wiedz, że jesz świństwo i truj się świadomie. jw
  • Ale mi sensacja
  • Niech hipermarkety sprawdzą Ostatnio wlodaze hipermarketu w Eg prosili zakłady wyrabiajace mieso wedliny zeby dla nich zrobili nizsze ceny Odpowiedz była jednoznaczna tanszy produkt gorsza jakośc i tak dla hipermarketów ladują do parowek pazury i skory a mieso pompują chemią SMACZNEGO!
  • Niestety to prawda.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    inspektor ...(2012-08-16)
  • tylko jak zgłosiłam że w sklepie mięsnym przy ul. Grunwaldzkiej sprzedają weliny z robakami muchy, to n ie pomogli, nawet wedliny nie chcieli do badnia chociaż maja w elblągu labolatorium, no ale cóż jak oni dostaną świeża i bez robaków to buzki w ciup!!! i wszystko ok
  • A dlaczego kontrola ta pominięła Elbląg? Jak widać, miałam rację, nikt się z nami nie liczy. Jesteśmy marginesem. Co na to nasze elbląskie władze? Jakość wędlin w Elblągu jest również beznadziejna. Wszystkie smakują jednakowo i nie mają nic wspólnego ze wspaniałymi wędlinami z dawnych lat.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    kropla(2012-08-17)
  • kontrolą nie objęto elbląga bo wiadomo, ze tam nic się nie zmieniło. kupujesz mięso, ,popularny schab cieknie woda -bo wszystko jest faszerowane wodą z dodatkami wędliny nie do ujedzenia cieknie woda, zwykła kaszanka faszerowana wątrobą gdyż nie mają kupców na ten produkt a cena wyuższa od popularnej zwyczajnej. której mój ciapek nie chce jeść. w swoim czasie były polskie normy na wedliny i inne wyroby ale teraz nie ma nic -wolna amerykanka jak mówią wolnosć tomku. .. ..
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    KONSUM(2012-08-21)
Reklama