UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Ten cały ZBK to jedno wielkie kolesiostwo, nie ma na nic pieniędzy. Mają swoich inspektorów, ręka rękę myje. Patologi to nie przeszkadza, bo i za zadłużenie słabo ścigają, albo i wcale. A normalny człowiek jak o cokolwiek się zworci to nie mają pieniędzy. To do.. uja co robią z opłatami za czynsz? We wspolnotach, spółdzielniach jakoś nie ma z tym problemu?? A ZBK tylko doprowadzić do ruiny i wpuscic koparę, a działeczka pod deweloperke..
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    3
    1
    Jarek zegarek(2022-06-10)
  • @Jarek zegarek - To ze wspólnotą lub spółdzielnia coś to i to robi za KREDYTY zaciągnięte na ludzi tam mieszkających. Trochę o tym nie pomyślałeś. My mieszkańcy wspólnot, spółdzielni nie z ZBK musimy sami kupić mieszkanie na kredyt, płacić czynsz na modernizację budynku przeprowadzamy z kredytu dowalonego do czynszu. Teraz wiesz czemu ładne mamy bloki. ?? Ooo z tego właśnie że za wszystko płacimy MY. A wy nie dość że dostaniecie za free to dziwi cię że czynsz nie starcza na pokrycie remontów. Zwyczajnie nie starcza bo remont to 300 -500 tys. To czemu miasto wam ma fundować a nam nie ? Przecież ja też tu mieszkam w Elblągu i płacę podatki. Mi miasto do kredytu nie dopłaca żeby godnie mieszkać.. u nas zła polityka a teraz to już w ogóle póki rządzić będzie PIS.. a gdybyś chciał mieszkać w super warunkach to zapraszam. Weź kredyt na mieszkanie, Glapinski dopieprzy ci 100 procent podwyżki, do tego czynsz powiększony o kredyt na pięknie wyglądający blok i można iść się wieszać. Uczciwie pracując w Polsce rządzącej przez oszustów Pisowcow nie stać mnie już na jedzenie.
  • Jasno napisałem, co robią z opłatami za czynsz? Wy jako wspólnota płacicie niższe czynsze a dodatkowo macie fundusz remontowy. A w ZBK nie ma takiego funduszu tylko ogólnie czynsz. W ogólnym rozrachunku wyjdzie pewnie podobnie. Ja nie oczekuję czegoś za darmo. Płacę tak samo jak wy. Mieszkanie 45m2 czysznsz 730zl to mało?
    0
    0
    Jarek zegarek(2022-06-13)
  • @Jarek zegarek - I tu się zgadzam czynsz ciągle rośnie a ZBK nic nie robi tylko mówi, że nie ma pieniędzy. Każdy płaci za mieszkania i ma prawo godnie żyć. Kiedyś nie było wspólnot, spółdzielni a o budynki dbano a teraz trzeba dzwonić czy ktoś w ogóle sprząta w budynku bo jest BRUD.
    2
    0
    ELBLĄŻANKA_1(2022-06-14)
Reklama