UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • I właściwie na tym, jak dla mnie, mogloby się to spotkanie zakończyć, zanim się na dobre zaczęło... Tzn. słowa: "36,5 lat temu... " obrazują czas "degrengolady" polskiej!!! Od początku, jak okres ten pokazuje, model ordynacji wyborczej ustanowiony został nieprawidłowo! Kto i za czyim przyzwoleniem zadecydowal o wprowadzeniu takiego modelu ordynacji, a nie innego!?? Aby kandydaci zupełnie nie związani z danym regionem, ludźmi na danym obszarze wystawiani byli na listach wyborczych!!! Śmiech na sali!!! I nikomu ze startujących nie zależy na tym, aby istniejący stan rzeczy zmienić...
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    86
    11
    Kto to jeszcze widzi?(2025-11-16)
  • @Kto to jeszcze widzi? - Tak tu trzeba się zgodzić z tym że podział mandatów dotyczących elblążan nie powinien być dzielony na osoby z daleka od nas jak np. Ełk gdzie nigdy nie byłem a świat sporo zwiedziłem ale z drugiej strony gdyby każde miasto było oddzielnie to i ludzi w biurokracji o tysiąc procent więcej. Ja już zrozumiałem ile głos wyborcy jest wart dla elity na górze podczas odebrania Elblągu status województwa i co gorsza przydzieleniu do Olsztyna który jest mi obcy i daleki....
  • @Kto to jeszcze widzi? - Nie tylko ordynacja wyborcza jest wadliwa, ale też i elektorat często bezmyślny. No bo jak można zaufać starszemu panu, który ma za sobą prawomocny wyrok sądu, karierę zawodową też bardzo dwuznawczą i przez ponad 20 lat zasiadania w sejmie, ani raz nie zabrał głosu. Szkoda, że głosujący na tego” pracowitego „ posła nie zadają sobie trudu sprawdzania, jaką emeryturę pobiera za swoją „ciężką „ działalność zawodową i polityczną. Hashtagi: #wsejmie, #ani
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    10
    3
    babunia(2025-11-16)
Reklama