UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Panie prezydencie szacun. RODO chroni nasze dane osobowe, a poczta nie jest uprawniona do ich posiadania ani przetwarzania.
  • Pełna zgoda!
  • Poczta z racji wykonywanych zadań - doręczanie przesyłek, doręczanie pieniędzy (reńciści, emeryci)etc przez CAŁY CZAS przetwarza dane osobowe. Każdy podpis złożony przy odbiorze przesyłki i przechowywany potem w pocztowych archiwach (dyskach komputerów)jest elementem zbioru przetwarzanych danych. Myślenie nie boli, ale niektórym przychodzi z trudem. Zwłaszcza tym nawiedzonym inaczej.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    4
    sz@rak(2020-04-24)
  • @sz@rak - DLACZEGO BEZ MOJEJ ZGODY, się pytam? jak coś podpisuje to chyba się zgadzam, nie?
  • bo jesteś nikim, to po co mają się ciebie deklu pytać o jakąś zgodę. ..
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    4
    2
    szoking(2020-04-24)
  • @szoking - Ile jeszcze pisowcu-komuszku naubliżasz, fajnie Ci jest oszczerco? Tak maja się pytać, inaczej łamią prawo, a ja mam prawo wiedzieć Płacę tu podatki!!
  • @sz@rak - Poczta Polska S. A. przetwarza dane osobowe osób zobowiązanych lub zwolnionych z uiszczania opłat abonamentowych. Dane zbierane są w celu realizacji zadań operatora wyznaczonego w rozumieniu ustawy z dnia 23 listopada 2012 r. – Prawo pocztowe (Dz. U. z 2018 r. , poz. 2188 z późn. zm. ), wynikających z ustawy z dnia 21 kwietnia 2005 r. o opłatach abonamentowych, na podstawie art. 6 ust. 1 lit c RODO. Źródłem danych osobowych są abonenci (osoby rejestrujące odbiornik RTV), rejestr Powszechnego Elektronicznego Systemu Ewidencji Ludności (PESEL)na zasadach określonych w ustawie z dnia 24 września 2010 r. o ewidencji ludności (Poczta Polska S. A. weryfikuje lub uzupełnia kategorie danych w posiadanej bazie abonentów w zakresie: imię, nazwisko, adres miejsca zamieszkania, numer PESEL, data urodzenia), oraz Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji w zakresie informacji o umorzeniu opłat, o których mowa w pkt 5.
  • @sz@rak - Usunięcie danych osobowych osób fizycznych po wyrejestrowaniu odbiornika następuje po upływie 5 lat licząc od końca roku kalendarzowego, w którym dokonano wyrejestrowania tego odbiornika, pod warunkiem braku zadłużenia w opłatach abonamentowych i gdy nie toczą się postępowania w sprawie zaległości w uiszczaniu opłat abonamentowych albo postępowania egzekucyjne. W przypadku spłaty zadłużenia w opłatach abonamentowych lub zakończenia toczących się postępowań, usunięcie danych osobowych nastąpi po upływie 5 lat, licząc od końca roku kalendarzowego, w którym nastąpiło wygaśnięcie zobowiązania.
Reklama