UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Tyle istnieje rozwiązań tego problemu, ale my ciągle nic - Kiedy powstana wrota zamykające tor wodny na wejściu do kanału - początek zalewu
  • Poczatek Zalewu to Rzeka nie zaden kanał. To sa podstawy.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    10
    2
    Realista.(2025-12-30)
  • I co woda wywali do Batorowa, a pozniej na Nowakowo i do Elblaga.
  • Jaki kanał? Od mniej więcej j. Druzno w stronę Elbląga aż do ujścia rzeki do Zalewu Wiślanego jest rzeka Elbląg. Płynąłeś ty kiedykolwiek Kanałem Elbląskim?
    1
    0
    RęceOpadają...(2025-12-30)
  • @RęceOpadają... - Jasne, że płynąłem kanałem elbląskim, a ci z Radomskiej co tam mieszkają - zawsze byli zakanalakami.. zapytaj babci albo mamusi i podciągnij gacie jak Ci tak bardzo rączki opadły.
    1
    0
    Staruszek portier(2025-12-31)
  • @Staruszek portier - Niestety, wielu ludzi nadal powtarza te głupoty, wbrew prawdzie...
    1
    0
    RodemzElbląga(2025-12-31)
  • @Staruszek portier - Dzielnica na zachod od Rzeki Elblag jest " zwana Zakanale", a ludzie tam mieszkajacy to "Zakanalaki". To nazwa wlasna, absilutnie nie odnoszaca sie do geografii tego miejsca. A juz wiazanie tego ze sztucznie wykonanym Kanalem Elblaskim w larach 60tych XIXw przez J. Stenke, to juz jest kompletna niewiedza i ignorancja.
    1
    0
    Ferdek.Schichau(2025-12-31)
Reklama