UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Ktoś kiedyś powiedział, że do tolerancji nie można nikogo zmusić nakazami lub zakazami, tolerancji należy uczyć i przychodzi ona z czasem. Wstępując do Unii Europejskiej weszliśmy do świata wielkiej polityki i gospodarski, w spadku przyjmując m. in. ruch LGBT, z którym musimy sobie poradzić i przejrzeć na oczy, że są również osoby o innej orientacji seksualnej, czy nam się to podoba, czy też nie. Przeglądając zdjęcia z Białegostoku po słynnym marszu zauważyłam na jednym z nich mojego sąsiada z budynku, z którym witam się wychodząc z psem na spacer. Przy najbliższej okazji zapytałem się jego o to zdjęcie. Sąsiad wyraźnie zdenerwowany chciał odejść, ale uspokoiłem jego mówiąc, że mnie to w żaden sposób nie przeszkadza, nie mam zamiaru za nim krzyczeć i wytykać palcami. Powiem szczerze, nie mam zamiaru jego lub jemu podobnych wytykać i z nich szydzić, to są normalne osoby, które żyją pośród nas, płacą podatki, prowadzą swoje firmy. Musimy to zaakceptować i się z tym pogodzić. Swoją drogą doleję oliwy do ognia: wieść gminna niesie, że w więzieniach dzieją się różne rzeczy, wiadomo, o czym mówię. Co tym sądzicie?
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    16
    18
    Jerycho(2019-08-12)
  • @Jerycho - Ale czy przyzwoitym jest domagać się tolerancji dla swojej odmienności wyszydzając przy okazji czyjeś wartości np religijne? Plujesz na innych to i na ciebie plują, niech się zachowują normalnie to i ludzie się od nich odczepią. Nie wmówisz nagle ludziom że ci odmieńcy są normalni, niech sobie będą tylko niech się zachowują normalnie.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    3
    1
    Paralityk(2019-08-13)
Reklama