UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później

Spodziewana jest dostawa dużej partii śliwek

Apetyty dopisują nam w dalszym ciągu - czytamy w Dzienniku Bałtyckim z 5 sierpnia 1963 roku.

Jak informuje nas kierownik działu handlowego Spółdzielni Ogrodniczej "Żuławy" - dzienne spożycie podstawowych warzyw i owoców wynosi w Elblągu: cztery tony pomidorów krajowych, około sześciu ton ogórków, ponad cztery tony cebuli, około dwudziestu ton ziemniaków, dwie tony jabłek oraz pięćset kilogramów gruszek.
       Jest rzeczą charakterystyczną, że ogórki wysyłane są z Elbląga do innych miast podczas, gdy inne produkty są sprowadzane do Elbląga. Sezon na porzeczki i agrest w zasadzie się już zakończył. Lada dzień pojawią się na rynku elbląskim duże partie śliwek i kalafiorów, a potem różnych gatunków jabłek.
      
.
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
A moim zdaniem...
Reklama