UWAGA!

Warzywa i owoce

Ceny warzyw w przedsiębiorstwach handlu uspołecznionego oraz w sieci handlu prywatnego bez względu na formę handlu (sklepy, kioski, stragany i wózki), donosił Dziennik Bałtycki z 17 czerwca 1963 r.

Komisja cen ustaliła następujące ceny detaliczne na warzywa i owoce, obowiązujące z dniem 18 bm. przedsiębiorstwa handlu uspołecznionego oraz sieć handlu prywatnego bez względu na formę handlu (sklepy, kioski, stragany i wózki).
     Nowalijki: cebula ze szczypiorem 4 zł za 1 kg, rabarbar malinowy 3,50 zł 1 kg, sałata od 150 do 200 g o,80 zł za szt., sałata od 201 do 250 g 1,10 zł za szt., sałata powyżej 250 g 1,30 za sztukę, ogórki (krótkie) 33 zł za 1 kg, pomidory 75 zł 1 kg, pieczarki I wyb. 40 zł, II wyb. 30 zł za 1 kg, kapusta biała wczesna 750-1000g 4,50 zł za 1 główkę, kapusta biała wczesna ponad 1000g 5,50 zł za 1 główkę, kalafiory do 15 cm 3 zł za sztukę, kalafiory powyżej 15-20 cm 4,50 zł za szt., kalafiory powyżej 20 cm 6 zł za sztukę.
     Ziemniaki kl. I – 1,80 za 1 kg, klasy II – 1,60 za 1 kg.
     Owoce: truskawki 16 zł za 1 kg.
     
oprac. Olaf B.

Najnowsze artykuły w dziale Dawno temu

Artykuły powiązane tematycznie

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem...
Reklama