UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • A tak na marginesie rozumiem, że niektórych nacji można nie lubić, ale zasady ortografii są stałe, więc słowa Rosja, Rosjanin, Rosjanka piszemy z dużej litery. Poglądy polityczne nie nie mają tu znaczenia, a pisanie ich z małej litery jest jedynie przejawem nieznajomości narodowej ortografii.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    11
    8
    Lech, Rus i Czech.(2024-06-20)
  • @Lech, Rus i Czech. - Skoro zrozumiałeś moje intencje, to tym bardziej będę pisać rosja z małej litery. Wszakże język służy komunikacji :)
    6
    7
    Agadzemik(2024-06-20)
  • @Lech, Rus i Czech. - Niekoniecznie pisanie z małej litery jest brakiem znajomości ortografii. Ja np. nie przepadam za naszymi sąsiadami na wschodzie czy zachodzie i często świadomie i z premedytacją piszę ich nazwy z małej litery. Chyba niepredko się to zmieni jak oceniam różne działania tych sąsiadów. A jak obejrzałem filmik na yt gdzie pokazano prognozę pogody w niemieckiej telewizji 20 lat po II wś. i za prezenterem była mapa Europy sprzed 1939 roku to tylko się uśmiechnąłem z pobłażaniem.
    3
    2
    takietam16(2024-06-20)
Reklama