UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Bpga nie ma! I taka jest prawda. Skoro nie widziałem (am) to nie wierzę, a nie propagadna typu " Błogosławieni Ci co uwierzyli a nie widzieli", przepraszam, ale po co mam być błogosławiony za coś czego nie widziałem a uwierzyłem? Racja! 10 przy wypłacie, wierze w to, że dostanę premię od szefa ale jej nie dostałem... nie zaobaczyłem a więc zostałem błogosławiony przez szefa bo uwierzyłem ale nie zobaczyłem na odcinku premii kwartalnej hahaha jestem wierzący w cuda; D
  • Prądu też nie widziałeś a jest.
  • Nie widziałem prądu a jest więc wierzę tak samo w Boga. Masz rację w 100%
  • "Prądu też nie widziałeś a jest. " - prąd możesz dotknąć, żeby się przekonać o jego wszechmocy. Swoją drogą porównanie zjawiska fizycznego, opisanego dokładnie w podręcznikach, z którego codziennie korzystają miliony na całym świecie, do bajek jest gdzieś na poziomie myślenia przedszkolaka. Promieniowania też nie widziałeś, ale możesz je zmierzyć wiesz? I jak za blisko i za długo będziesz w jego centrum oddziaływania, to szybko się przekonasz w szpitalu, że licznik Geigera nie kłamał.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    7
    6
    DasModel(2024-12-17)
  • @DasModel - Wierz w co chcesz a i tak będziesz błagał o zbawienie. W godzinie próby wszyscy chcą do Boga. Nie bluźnij z innych.
  • ale go czuję gdy wsadze palec do kontaktu a boga jako zjawy ducha wiary czegokolwiek nie czuję! nie ma i nie widzę, a prąd własnie zobaczę, jak nie zobaczę? Wystarczy woda polać a z waszym/twoim bogiem i wiara? to nie jest namacalne, to tylko urojenie w głowach ludzi słabych, więc twoje porównanie jest tak samo bez sensu jak wiara w boga czy kosciół kk
  • Czyli Ty jesteś silny. Brawo. Wigilii nie uznajesz. Świąt nie obchodzisz. Idź do pracy w okresie 25-26.XII .
    5
    3
    Marcin40(2024-12-17)
  • @Marcin40 - Wiesz ze chętnie bym poszedł niestety ale wprowadzają coraz bardziej restrykcyjne prawo utrudniające Polakom życie i ograniczające im swobody chociażby zarobkowania w tych dniach
    4
    4
    Jamaleg(2024-12-17)
  • Prąd spokojnie możesz zobaczyć kolego - na takim urządzeniu... oscyloskopie. pamiętasz z fizyki. nie za bardzo chyba.
  • "Wierz w co chcesz a i tak będziesz błagał o zbawienie" - Wiesz to na pewno? - a może to Ty będziesz błagał, bo wielka pycha jest problemem u Ciebie,
  • @Jamaleg - Nie ma takiego prawa nie rób z siebie wała. Masz zapłacone za te dni. A kto pracować musi ten i tak pracuje. Nie obowiązuje deklaracja wierzący / ateista. Chociaż ateista powinien mieć wybór. Urlop bezpłatny 25-26.XII plus Wielkanoc czy urlop płatny z rocznego przydziału :-)
    5
    2
    Marcin40(2024-12-17)
  • @Dwa - Sam wierzysz w Boga skoro tak dużo o nim wiesz i co mi zrobi za pychę. To się nazywa wyaprcie z hipokryzją. Pozdrawiam.
  • "W godzinie próby wszyscy chcą do Boga. " OK, to trudna chwila, zwłaszcza godzina śmierci daje po kościach. ; -) Dlaczego tak bardzo ? Ano personel naziemny, przynajmniej od 1500 lat, dba o to żeby zasiać lęk przed nieznanym w sercach i umysłach ludu, i to są efekty. Nie próbuje oswoić wiernych z nieuniknionym, za to straszy ich piekłem, potępieniem i diabeł wie czym jeszcze. Ponieważ walczą w ten sposób o swoje wygodne życie. Na szczęście odnoszą w tym dziele coraz gorsze wyniki, czego pięknym dowodem są przytoczone statystyki.
    6
    1
    GłębokaMyśl(2024-12-18)
  • @Jamaleg - Chwalipięta a na koniec żywo religijna ceremonia pogrzebowa. Znałem ja takich cwaniaków. Bo jakoś głupio jak pogrzeb odprawia cywil. Ani to powagi ani nic. Trumna do ziemi i się rozejdą.
  • @GłębokaMyśl - Ej Ej Ej! w XII wieku dorzucono czyściec. Nie strasz piekłem! Za odpowiednią dopłatą można się oczyścić i pójść do nieba do pana bozi na chmurkę.
    2
    1
    DasModel(2024-12-18)
  • Nie muszę wierzyć by się interesować, wiesz.
  • @DasModel - "Ej Ej Ej! w XII wieku dorzucono czyściec. " Taka legalna pralnia brudnych pieniędzy, znaczy dusz... Ciekawe, czy uzgodnili to z Wszechmogącym. W sumie to nie musieli, bo to On zarządza ich pomysłami, więc jak dorzucili to z Jego podszeptu...
    2
    0
    GłębokaMyśl(2024-12-19)
Reklama