UWAGA!

----

Dla smakoszów we Francji

 Elbląg, Dla smakoszów we Francji

Corocznie z Warmii i Mazur eksportuje się dziesiątki ton ślimaków - winniczków - czytamy w Dzienniku Bałtyckim z 2 czerwca 1967 roku.

 Głównym eksporterem jest przedsiębiorstwo "Las", a jego baza znajduje się w Warlitach Wielkich. Dokładnie oczyszczone i posortowane ślimaki, zapakowane w specjalne skrzynki wysyła się do Francji.
CAF- Moroz

Najnowsze artykuły w dziale Dawno temu

Artykuły powiązane tematycznie

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
Reklama