Już wkrótce w Elblągu przy ul. Giermków otwarty zostanie samoobsługowy sklep mięsny - czytamy w Dzienniku Bałtyckim z 11 sierpnia 1960 roku.
Roboty adaptacyjne są już na ukończeniu - ich koszt wyniesie około 220 tys. złotych. Sklep otrzyma urządzenia chłodnicze wysokiej jakości, co umożliwi osiągnięcie dużego obrotu.
Przy sklepie zorganizowana zostanie własna rozdzielnia mięsa i pakowania. Wyroby mięsne i wędliny będą pakowane w paczki o wadze od 20 dkg do 1 kilograma.
Nasuwa się człowiekowi "smętna" refleksja - gdzież podziały się te "prehistoryczne" czasy, kiedy do sklepu przychodziło się z własna gazetą, aby owinąć towar?
Przy sklepie zorganizowana zostanie własna rozdzielnia mięsa i pakowania. Wyroby mięsne i wędliny będą pakowane w paczki o wadze od 20 dkg do 1 kilograma.
Nasuwa się człowiekowi "smętna" refleksja - gdzież podziały się te "prehistoryczne" czasy, kiedy do sklepu przychodziło się z własna gazetą, aby owinąć towar?
(j.r.)