
Oferta produktów świeżych w elbląskim E.Leclerc pochodzi ze sprawdzonych źródeł lub własnej produkcji i jest na bieżąco, systematycznie selekcjonowana.
Inwestycje we własne produkcje, to kierunek, w którym od dawna podąża elbląski hipermarket. Wędliny oraz pieczywo przygotowywane są tuż obok miejsca zakupu, a świeże półprodukty sprowadzane są z lokalnego rynku. W sklepie można kupić mięso z polskich hodowli, z którego wyrabiane są między innymi wyjątkowe wędliny, nie zawierające przeciwutleniaczy, stabilizatorów czy sztucznych wzmacniaczy smaku i zapachu.
Na miejscu też przygotowywane są świeże i smaczne wyroby garmażeryjne idealne na śniadanie czy niespodziewaną wizytę gości. Pyszne pierogi oraz wykwintne rolady i pasztety zadowolą nie jedno wysublimowane podniebienie.
We własnej wędzarni powstają kruche, aromatyczne wędliny, szynki i balerony. Dzięki stosowaniu naturalnych przypraw oraz wędzeniu dymem z drewna olchowego i bukowego, wędliny uzyskują niepowtarzalny smak.

Owoce i warzywa dostępne w elbląskim E.Leclerc są dostarczane przez producentów z lokalnych rynków. Ich jakość jest dokładnie sprawdzana przed wyłożeniem na półki oraz regularnie kontrolowana w godzinach otwarcia sklepu. Nie są magazynowane, dzięki czemu Klient ma gwarancję świeżości oraz nie dopłaca za utrzymywanie zapasów.
- Pragniemy, aby nasi Klienci otrzymali najwyższej klasy, świeże i smaczne produkty dlatego szczególną wagę przywiązujemy do jakości dostaw oraz technologii produkcji – komentuje Natalia Czaplicka dyrektor E.Leclerc w Elblągu.
Więcej informacji znajdziecie na stronie: www.e-leclerc.net.pl.