
Elbląski browar ma nowego dyrektora. Od marca jest nim Paweł Bernatek, dotychczasowy kierownik procesów technologicznych w browarze Warka.
Od 2017 roku elbląskim browarem, po przejściu na emeryturę wieloletniego dyrektora Romana Korzeniowskiego, kierował Jacek Sawicki, wcześniej szef produkcji. W marcu jego miejsce na stanowisku dyrektora zajął jednak Paweł Bernatek.
- Jacek Sawicki kontynuuje karierę w Grupie Żywiec. Otrzymał nowe zadania, o których nie komunikujemy w tej chwili na zewnątrz organizacji - informuje w odpowiedzi na nasze pytania Magdalena Brzezińska, kierownik Działu Spraw Korporacyjnych Grupy Żywiec, do której należy elbląski browar.
Nowy dyrektor elbląskiego browaru, Paweł Bernatek, pracuje w Grupie Żywiec od 2005 roku.
- Rozpoczął pracę od programu rozwojowego Warzelnia Talentów. Później jako specjalista ds. produkcji brał aktywny udział w wielu projektach rozwijających w Browarze w Warce metody i narzędzia TPM, mające na celu poprawę wskaźników biznesowych oraz rozwój pracowników. Następnie pełnił kierownicze stanowiska w Browarze w Warce w obszarze rozlewu piwa, utrzymania ruchu i opakowań. W 2017 r. Paweł Bernatek objął stanowisko kierownika procesów technologicznych, przejmując odpowiedzialność za proces produkcji od przyjęcia słodu do filtracji piwa gotowego. W dużej mierze praca jego zespołu przyczyniła się do uzyskania przez Browar w Warce wyróżnienia najwyższej jakości Heineken Silver TPM Award w 2018 roku. Jest absolwentem Politechniki Warszawskiej - informuje Grupa Żywiec.