UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później

Stek ze strusia

Elbląg, Stek ze strusia
(fot. rb)

Autorem przepisu jest Benjamin Kozłowski z Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego przy Zespole Szkół i Placówek Oświatowych w Lidzbarku Warmińskim, uczestnik konkursu o tytuł „Mistrza Szkolnej Patelni”. Wypróbujcie go.

Składniki na 6 porcji: 600 g mięsa ze strusia, 300 g ryżu, 12 jabłek, 120 g żurawiny, 1 kostka rosołowa warzywna, sól, pieprz do smaku, 6 łyżeczek mąki ziemniaczanej, 6 łyżeczek masła, 300 ml oleju, 1 owoc avocado, 1 pęczek natki pietruszki, 6 łyżeczek brązowego cukru.
     Sposób przygotowania: Mięso umyć, osuszyć, uformować stek i przyprawić do smaku. Ugotować ryż na sypko. Z jabłka przygotować dekorację (cząstki przesmażyć na brązowym cukrze), a część podpiec w piekarniku. Zagotować wodę z żurawinami, odcedzić owoce, z wywaru sporządzić sos. Usmażyć steki po kilka minut z każdej strony. Układać na talerzu steki, jabłka smażone i pieczone, polać sosem. Oddzielnie ułożyć brzoskwinie wypełnione ryżem i żurawinami. Udekorować avocado i zieloną natką pietruszki.
     Smacznego.
oprac. OK
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
A moim zdaniem...
A moim zdaniem... (od najstarszych opinii)
Reklama