UWAGA!

Tradycja z nowoczesnością, czyli warsztaty ze smakiem

 
Elbląg, Tradycja z nowoczesnością, czyli warsztaty ze smakiem

W czwartek, 1 sierpnia, o godz. 16.30 zapraszamy do sali „U św. Ducha” Biblioteki Elbląskiej na kolejne spotkanie w ramach letnich warsztatów kuchni regionalnej. Przemysław Zwański, młody kucharz doskonale znany stałym bywalcom warsztatów z lat poprzednich, pokaże jak połączyć stare z nowym, przyrządzając tradycyjne racuchy żuławskie z nietradycyjnymi sosami. Wstęp wolny.

Letnie warsztaty kuchni regionalnej odbywają się w ramach projektu „Rozsmakuj się w tradycji”, skierowanego do seniorów i szerokiego grona odbiorców zainteresowanego kulinariami, zwyczajami i obyczajami zakorzenionymi w tradycji i kulturze polskiej. W letniej odsłonie projektu kucharze wraz z uczestnikami przygotowują lokalne potrawy charakterystyczne dla Żuław Wiślanych i Pomorza. Podczas warsztatów prowadzący opowiadają o dawnych przepisach i etapach przygotowania potraw, zwyczajach i tradycjach. Na koniec odbywa się degustacja.
       Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.
      
       Więcej informacji:
       Biblioteka Naukowa i Literacka
       ul. św. Ducha 3-7
       tel. (55) 625 60 12, (55) 625 60 17
Aleksandra Buła, Biblioteka Elbląska
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
A moim zdaniem...

Przeczytaj też co działo się w Elblągu wcześniej

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
NOWOŚĆ! Dział "A moim zdaniem" obsługuje hashtagi.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
Reklama