Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na zapisywanie ich w pamięci urządzenia. Proszę zapoznać się z informacją na temat cookies stosowanych na naszej stronie.
Sobota 20-01-2018, imieniny Fabiana, Sebastiana
 

UWAGA!

Rek
Telefon portElu Halo, tu portEl
512 918 555

Wiadomości

Na osiedlu

Gospodarka

Społeczeństwo

Kultura

Sport

Na uczelniach

Zbrodnia i kara

Prasówka

Jej portEl

Kina i teatr

Konkursy

Dawny Elbląg

Poradnik

Hit czy kit?

Po godzinach

Fotoreportel

Pewnie ktoś zgubił. Pewnie ktoś zgubił.

Jedz i żyj zdrowo!

 
Elbląg, Jedz i żyj zdrowo! Własna produkcja to jeden z elementów działalności firmy

Od lat wiadomo, że mięso wieprzowe korzystnie wpływa na prawidłowy rozwój i funkcjonowanie człowieka. Bogate w witaminy – B1, B6, PP, E, D, K – wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, ciśnienia krwi, pracę mięśni, serca i co ciekawe obniża poziom cholesterolu. Jest tylko jeden warunek: jakość.

Niestety, pomimo swoich korzystnych właściwości mięso wieprzowe coraz rzadziej gości na polskich stołach. Sprawiła to nieuczciwa konkurencja, pomiędzy polskimi i zagranicznymi hodowcami mięsa. To oni, chcąc polepszyć jego wygląd, trwałość, a przede wszystkim zwiększyć w sposób nienaturalny masę, zaczęli wstrzykiwać niedozwolone substancje. To wszystko, plus sztuczne wędzenie oraz barwienie, sprawiło, że rynek produktów niekorzystnych dla zdrowia powiększył się.
     Świadomość tego, jak należy jeść cały czas się zwiększa, ale wciąż jest zbyt mała. Zdrowe odżywianie, bez substancji konserwujących i sztucznych barwników, staje się coraz bardziej modne. Teraz liczy się spożywanie produktów jak najbardziej naturalnych, od sprawdzonych dostawców oraz producentów.
     
     Chcąc sprostać tak wysokim wymaganiom konsumenta lokalny producent mięsa i wędlin Elbląskie Centrum Mięsne El-Hurt pozyskuje mięso wieprzowe najlepszej jakości i tylko od polskich hodowców. To właśnie na takim stuprocentowym mięsie, bez nastrzyków i dodatkowej chemii, bazuje niedawno powstała nowoczesna linia Masarnia Żuławska. Jest ona oparta na wiedzy i recepturach, a także na doskonałym jakościowo mięsie bez nastrzyku.

  Rozbiorem mięsa zajmują się doświadczeni pracownicy Rozbiorem mięsa zajmują się doświadczeni pracownicy

Efekt? Wyroby smaczne, aromatyczne, przyrządzone na naturalnych przyprawach. Ich jakość jest poparta certyfikatami Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno – Spożywczego, jako produkty najwyższej jakości.
     
     Elbląskie Centrum Mięsne El – Hurt to 30 lat doświadczenia. To tu odpowiednio wykwalifikowani pracownicy zajmują się rozbiorem drobiu, półtusz wieprzowych oraz ćwierci wołowych. Ich fachowe podejście i profesjonalizm sprawiają, że klient otrzymuje wyrób o wysokiej jakości, który jest pod stałym nadzorem inspekcji sanitarnej i weterynaryjnej. Przysłowiową "kropką nad i" , która dopełnia świetną pozycję Elbląskiego Centrum Mięsnego El – Hurt, jest doskonała oferta, poszerzona o produkty nabiałowe, pełna atrakcyjnych cen i cotygodniowych promocji.
     
     Chcesz wiedzieć więcej? Zajrzyj na stronę www.elhurt.elblag.pl!      


     Elbląskie Centrum Mięsno- Nabiałowe
     "El- Hurt"
     
ul. Kochanowskiego 11
     Tel: 55 239 47 16
     609 877 988
     
     Godziny otwarcia:
     Od pon. do pt. 
     Od godz. 5 do 12
     
     
------------Art. sponsorowany------------

,
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl