UWAGA!

Najlepsze potrawy z ryb

 Elbląg, Potrawy z ryb były degustowane przez uczestników święta
Potrawy z ryb były degustowane przez uczestników święta (fot. nadesłane)

Najsmaczniejszy okazał się szczupak po anielsku, nieźle prezentowała się również potrawa ze szczupaka w sosie warzywno-grzybowym. Orzechowa ryba przygotowana przez drużynę z Elbląga zajęła trzecie miejsce. Wczoraj (21 sierpnia) w Iławie odbyło Regionalne Święto Ryby.

Do konkursu zgłosiło się 10 ekip z Aniołowa, Elbląga, Jegłownika, Makowa, Pasłęka, Tynwałdu i Ząbrowa.
       Do drugiego etapu zostało zakwalifikowanych sześć ekip z:
       Tynwałdu - KGW Tynwałd: Bogumiła Kowalska, Krystyna Dudkowska, Wiesława Tyburska,
       Elbląga - Olga Zielińska, Mariusz Makulec,
       Aniołowa - Wanda Rączka, Halina i Zbigniew Cieśla,
       Pasłęka - Anna Pańczuk, Bogdan Pańczuk,
       Jegłownika - Krystyna Rdzanek, Janina Mroczkowska i Adam Hryckiewicz,
       Elbląga - Iwona Grajkowska, Diana Ścibek, Marcin Grajkowski.
      
       Zwycięzcami konkursu kulinarnego „Na najlepszą potrawę rybną” w kategorii osób fizycznych zostali:
       Pierwsze miejsce za „Szczupaka po anielsku” zajęła ekipa z Aniołowa: Wanda Rączka, Halina i Zbigniew Cieśla;
       drugą nagrodę za „Szczupaka w sosie warzywno-grzybowym” zdobyła ekipa z Tynwałdu: Bogumiła Kowalska, Krystyna Dudkowska, Wiesława Tyburska; na trzeciej pozycji uplasowała się drużyna reprezentująca Lokalną Grupę Działania z Elbląga: Iwona Grajkowska, Diana Ścibek, Marcin Grajkowski, która przygotowała „Orzechową rybę”.
       Zwycięzcom i uczestnikom serdecznie dziękujemy.
       Lokalna Grupa Działania w Elblągu bardzo dziękuje wolontariuszom za udział w tym konkursie i pomoc w promowaniu obszaru Kanału Elbląskiego.
      
LGD Kanał Elbląski

Najnowsze artykuły w dziale Wiadomości

Artykuły powiązane tematycznie

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem...
  • brawo dla ekipy z Aniołowa
  • Gratuluję pomysłu. Niepokoi jednak fakt, że wśród ekip zwyciężających znaleźli się członkowie Rady Programowej Stowarzyszenia i jego pracownicy. Najczęściej bywa tak, że osoby związane z organizatorem (a często nawet rodziny) nie mają możliwości wystartowania w konkursie - coby było sprawiedliwie.
  • Brawo dla odważnych z Elbląga, w końcu każdy mógł się zgłosić !!!!!
  • Gratulacje dla drużyny z Aniołowa.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    "Pogrodzie dla Przyszłości"(2011-08-23)
  • Przedstawiciele Stowarzyszenia Łączy Nas Kanał Elbląski Lokalna Grupa Działania w Elblągu nie byli członkami komisji oceniającej. W Stowarzyszeniu nie ma takiego organu jak rada programowa. Członkami Komisji byli profesorowie od żywności i żywienia, a przewodniczył dr Grzegorz Russak. Wszyscy uczestnicy konkursu na najlepszą potrawę rybną w kategorii osób fizycznych reprezentowali LGD Kanał Elbląski jako wolontariusze. Regulamin nie zabraniał uczestnictwa w konkursie ani członkom, ani rodzinom członków Stowarzyszenia. O zakwalifikowaniu do I etapu zdecydowały zgłoszone przepisy, o finalistach estetyka przygotowania, podania i smak potraw.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    Stanisława Pańczuk(2011-08-23)
Reklama