UWAGA!

Paweł Kulasiewicz: Święto chleba doskonale promuje miasto

W tym roku Elbląskie Święto Chleba odbyło się po raz ósmy. Po raz pierwszy jego organizatorem było stowarzyszenie Elbląg Europa. O organizacji imprezy rozmawiamy z Pawłem Kulasiewiczem prezesem stowarzyszenia.

Feeria barw, ale przede wszystkim cała gama zapachów wodziła za nos każdego, kto w miniony weekend pojawił się na Starym Mieście. Podczas Elbląskiego Święta Chleba blisko 220 wystawców z całej Polski oraz zagranicy opanowało Stary Rynek oraz ulicę Rybacką. Przyjechali z tym, co mają najlepsze, czyli regionalnymi produktami, by cieszyć podniebienia tych, którzy lubią wyjątkowy smak swojskiego chleba i wędlin. Kusiły swoim rumianym wyglądem i zapachem. Jedne dorodne i nieźle nadziane, inne skromne, foremkowe lekko oprószone mąką. Upieczone ze smakiem i nutą tradycji chleby opanowały Stare Miasto. Poza krajowymi wystawcami pojawili się także zagraniczni. Z roku na rok coraz chętniej odwiedzają nasze miasto, by promować swoje lokalne wyroby. W tym roku smaków można było szukać nie tylko na Starym Rynku. Święto chleba zdominowało także ulicę Rybacką oraz plac przed Katedrą św. Mikołaja. Tutaj na wszystkich zwiedzających czekały warsztaty wypiekania chleba. Można było na własnej skórze przekonać się, że nie była to bułka z masłem.
       Więcej o Elbląskim Święcie Chleba na stronie Telewizji Elbląskiej.
      
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
A moim zdaniem...

Przeczytaj też co działo się w Elblągu wcześniej

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
Reklama