Homary, langustynki, krewetki, kalmary, ostrygi, małże różnego rodzaju, ślimaki morskie, jeże morskie często budzą u ludzi odrazę i wstręt. Jednakże prawidłowo przyrządzone otwierają przed nami swoje tajemnice – zapach , delikatny i subtelny smak, możliwość różnorodnego przygotowania.
Owoce morza podobnie jak ryby są źródłem wartościowego białka, witamin z grupy B (PP i B12), jodu, selenu, fluoru oraz cynku. Z uwagi na długość czasu jaki należy im poświęcić, po przyrządzeniu nie tracą nic ze swoich wartości odżywczych.
Restauracja Rybna Złota Arka przygotowała dla Państwa specjalną ofertę z tymi wykwintnymi i wysublimowanymi rarytasami w promocyjnych cenach. Zaczynamy od 3 października!
czwartek - Langustynki w pomarańczowym pyle
piątek - Mule w białym winie z pelati i papryką
sobota - Krewetki w boczku w sosie czosnkowym z dodatkiem brandy
niedziela - Chrupiące kalmary na grillowanych warzywach
poniedziałek - Grillowane ośmiornice podawane na rukoli z sosem limonkowym
wtorek - Przegrzebki gotowane na parze podawane na sosie brzoskwiniowym